Publisert

Næring: Fullt fradrag når du låner andres bil

BILHOLD, NÆRINGSDRIVENDE, ENKELTMANNSFORETAK, ENKELTPERSONFORETAK: En selvstendig næringsdrivende kan ofte være i den situasjon at den bilen som brukes i forbindelse med næringen ikke eies av den næringsdrivende selv.

Eieren kan for eksempel være foreldrene til den næringsdrivende, ektefellen, samboeren, en venn eller kjenning, eller en forretningsforbindelse for den saks skyld.

TIPS! Her er skattereglene klare: Næringsdrivende som bruker andres bil til næringskjøring, har full fradragsrett i sitt regnskap som om han eller hun eide bilen selv.

I praksis slår dette inn når dokumentert kjøring i næring med denne bilen ikke overstiger 6000 km samme år og bilen dermed skattemessig regnes som privatbil.

Fradrag gis etter inntektsårets ordinære km-sats.

Men det gis ikke fradrag for andre kostnader ved den aktuelle bilen.

Betaler eksempelvis den næringsdrivende noe til den som låner eller leier ut bilen, blir det ikke fradrag for dette i tillegg til fradraget etter sats for kjørte km i næring.

Aktuelt hjelpemiddel for dokumentasjon: Kjørebok (trykt hefte, A5)

Halv pris på DrivBedre-pakken 2021

Prisen på 2021-utgaven av DrivBedre-pakken er nå halvert til 410 kroner (ordinært 820 kroner ) – eller kun 20 kroner per bok!

Pakken består av 21 e-bøker om skatt og økonomi for norske småbedrifter. Bøkene i DrivBedre-pakken oppdateres og utgis i nye utgaver i starten av hvert år.