Publisert

Alvorlig skattetvil? Bestill time på skattekontoret!

Sist oppdatert 23. november 2022 av Paal Stavrum

SKATT, AVGIFT, FOLKEREGISTER: Har du skattespørsmål som du lurer på? Visste du at du kan bestille time på skattekontoret? Nå er det nemlig åpnet for timebestilling, selv om koronapandemien har redusert mulighetene.

Du kan bestille time på samtlige skattekontorer i landet. På denne måten kan du unngå kø og lang ventetid i saker som gjelder skatt, avgift eller folkeregistrering.

Du kan også stikke innom skattekontoret uten forhåndsbestilling, men bestilte timer vil bli prioritert og gir kortere ventetid ved kø.

Skatteetaten mener at det i utgangspunktet er få henvendelser som krever fysisk oppmøte på skattekontoret, siden de fleste spørsmål kan besvares elektronisk eller via telefon. Men vil du diskutere et skattespørsmål, er det bare å ta kontakt med dem.

OPPTIL 14 DAGER I FORVEIEN

Du kan bestille time for neste dag fram til midnatt. Etter midnatt kan du bestille time fra andre påfølgende dag. Time kan bestilles inntil 14 dager fram i tid.

Forutsigbarhet ved å ha avtalt et konkret tidspunkt kan være til ekstra hjelp for de som har lang reisevei til nærmeste skattekontor.

LØSES I SKRANKEN

Skatteetaten gjør oppmerksom på at alle henvendelser løses i skranken på skattekontoret. Det settes av ett kvarter for hver henvendelse. De fleste sakene løses innenfor dette tidsintervallet. Skulle det være behov for mer tid så kan dette avklares ved oppmøte på skattekontoret.

Timen bestilles på skatteetaten.no/timebestilling.

DrivBedre-pakken 2022 – nå til halv pris

2022-utgaven av DrivBedre-pakken består av 22 e-bøker, og prisen er nå kun 472 kroner (21 kroner/e-bok)!

I e-bøkene får du oppdatert kunnskap om skatteregler, satser, trygderegler, rapportering og annet som er viktig for bedriften din.

Du kan også kjøpe bøker enkeltvis. Bøkene i DrivBedre-pakken oppdateres og utgis i nye utgaver hvert år, med utgivelse i februar/mars.