Publisert

Selvstendig næringsdrivende? Hvor mye kan jeg låne av firmakassa?

Sist oppdatert 23. november 2022 av Paal Stavrum

EGET FIRMA, ENKELTPERSONFORETAK, SELVSTENDIG NÆRINGSDRIVENDE, LÅN: Mens det er strenge regler for når og hvor mye en innehaver av eget AS kan låne av AS’ets midler, finnes det ingen tilsvarende regler for en selvstendig næringsdrivende med enkeltpersonforetak.

Beløp som innehaveren av enkeltpersonforetak tar ut, medfører altså ingen formaliteter.

Innehaveren står fritt til å låne av kassa. Det er innehaverens egne penger. Beløp som en innehaver av enkeltpersonforetak/enkeltmannsforetak tar ut, medfører i seg selv ingen skatt eller avgift.

Det er det regnskapsmessige resultatet ved årets slutt  som avgjør skatten for eieren, ikke hva han eller hun faktisk har tatt ut i kontanter.

Men den som ikke har holdt av penger til skatteregningen – eller andre regninger – kan som kjent komme ille ut …

Les mer i vår ebok Beste selskapsform – fordeler og ulemper

MERK! Alle våre ebøker leveres i to formater samtidig: Både EPUB og PDF. Les i det formatet som passer deg best! Paal Stavrum har overtatt driften av Risangers ebøker

TIPS! Slik leser du våre ebøker – enkelt og greit

Hva sier våre ebok-kunder?

Gjør deg nytte av dette tilbudet.

DrivBedre-pakken 2022 – nå til halv pris

2022-utgaven av DrivBedre-pakken består av 22 e-bøker, og prisen er nå kun 472 kroner (21 kroner/e-bok)!

I e-bøkene får du oppdatert kunnskap om skatteregler, satser, trygderegler, rapportering og annet som er viktig for bedriften din.

Du kan også kjøpe bøker enkeltvis. Bøkene i DrivBedre-pakken oppdateres og utgis i nye utgaver hvert år, med utgivelse i februar/mars.