Publisert

Veien til skattefrie databriller i jobb eller næring

Mann med briller, illustrasjon til artikkel om skattefrie databriller

DATABRILLER, FRYNSEGODER: Fordel ved helt eller delvis frie databriller med spesialtilpassede brilleglass med rimelig innfatning er ikke skattepliktig for arbeidstakeren dersom behovet for slike briller er godtgjort av sakkyndig lege eller optiker, ifølge Lignings-ABC. Skattefrie databriller kan også komme en selvstendig næringsdrivende til gode.

Dekning av kjøp av ordinære briller er ikke skattefri, heller ikke om brillene brukes ved dataskjerm.

MERK! Dekker arbeidsgiveren briller pga alvorlige synsforstyrrelser ol hos arbeidstakeren, og det altså er forhold som ikke har helt klar og direkte sammenheng med arbeidstakerens arbeidsoppgaver ved dataskjermen, går heller ikke dette inn under skattefritaket.

Tilsvarende kan næringsdrivende ikke godtgjøre noe fradrag i samme situasjon.

Men hvis du holder deg innenfor regelverket, kan altså skattefrie databriller være en mulighet for deg, samtidig som bedriften får fradrag for kostnaden.

Les mer i vår ebok Smarte skattefradrag i eget firma (inngår også til rabattpris som del av DrivBedre-pakken)

Halv pris på DrivBedre-pakken 2021

Prisen på 2021-utgaven av DrivBedre-pakken er nå halvert til 410 kroner (ordinært 820 kroner ) – eller kun 20 kroner per bok!

Pakken består av 21 e-bøker om skatt og økonomi for norske småbedrifter. Bøkene i DrivBedre-pakken oppdateres og utgis i nye utgaver i starten av hvert år.