Publisert

Veien til skattefrie databriller i jobb eller næring

Mann med briller, illustrasjon til artikkel om skattefrie databriller

Sist oppdatert 18. oktober 2022 av Paal Stavrum

DATABRILLER, FRYNSEGODER: Fordel ved helt eller delvis frie databriller med spesialtilpassede brilleglass med rimelig innfatning er ikke skattepliktig for arbeidstakeren dersom behovet for slike briller er godtgjort av sakkyndig lege eller optiker, ifølge Lignings-ABC. Skattefrie databriller kan også komme en selvstendig næringsdrivende til gode.

Dekning av kjøp av ordinære briller er ikke skattefri, heller ikke om brillene brukes ved dataskjerm.

MERK! Dekker arbeidsgiveren briller pga alvorlige synsforstyrrelser ol hos arbeidstakeren, og det altså er forhold som ikke har helt klar og direkte sammenheng med arbeidstakerens arbeidsoppgaver ved dataskjermen, går heller ikke dette inn under skattefritaket.

Tilsvarende kan næringsdrivende ikke godtgjøre noe fradrag i samme situasjon.

Men hvis du holder deg innenfor regelverket, kan altså skattefrie databriller være en mulighet for deg, samtidig som bedriften får fradrag for kostnaden.

Les mer i vår ebok Smarte skattefradrag i eget firma (inngår også til rabattpris som del av DrivBedre-pakken)

DrivBedre-pakken 2022 – nå til halv pris

2022-utgaven av DrivBedre-pakken består av 22 e-bøker, og prisen er nå kun 472 kroner (21 kroner/e-bok)!

I e-bøkene får du oppdatert kunnskap om skatteregler, satser, trygderegler, rapportering og annet som er viktig for bedriften din.

Du kan også kjøpe bøker enkeltvis. Bøkene i DrivBedre-pakken oppdateres og utgis i nye utgaver hvert år, med utgivelse i februar/mars.