Forfatterne

Paal Stavrum

  • Har tatt over ansvaret for faglig oppdatering og distribusjon av Otto Risangers DrivBedre-pakke med e-bøker fra og med 2020.
  • Utdannet lærer og har bakgrunn som redaktør, tekstforfatter, journalist, bedriftshjelper og daglig leder.
  • Startet fagbladet Enkelt i 2005.
  • Har ledet den medlemsbaserte e-læringsplattformen Miniforetak fra starten i 2014. Hovedmålgruppa er enkeltpersonforetak og de minste aksjeselskapene.
  • Forfatter av læreboka «Fra gründeridé til suksess» (Fagbokforlaget, 2018), sammen med Oddvar Torgersen.
  • Hovedforfatter av boka «Bruksanvisning for band» (BandORG).

Otto Risanger

Otto Risanger er blant mye annet kjent for bestselgeren Pengeboka, den årlige privatøkonomibibelen som siden 1979 var ledende i personlig økonomi her i landet.

Dagens Næringsliv innledet «På nattbordet»-spalten sin (26. februar 2018) med å slå fast om Risanger at «Få forfattere har hatt så umiddelbar påvirkning på sine lesere som deg.».

Risanger har vært journalist i flere aviser, nattredaktør i Rogalands Avis, reportasjeleder i NTB innenriks, redaktør i Gamle Aker Budstikke og i Svalbardposten.

Som frilansjournalist var han med på etableringen av Frilansklubben/NJ (nå NJ Frilans), der han var leder og nå er æresmedlem. Han var også representant  i Norsk Journalistlags landsstyre.

Otto Risanger var den første som vant prisen «Årets frilanser».

Han har vært medlem i Norsk Faglitterær Forfatter- og oversetterforening siden den ble opprettet i 1978 og har også vært medlem i foreningens stipendkomite for forfattere. Han mottok også i en periode statens garantiinntekt for kunstnere gjennom NFF (nå NFFO).

Han har sittet som representant i Stavanger bystyre og Rogaland fylkesting og har vært nestleder i sosialstyret i Stavanger.

Alt i alt har Risanger bak seg et tresifret antall bøker og ebøker, utgitt på Risanger, men også på forlagene Pax, Gyldendal, Cappelen, Bokklubben Nye Bøker, Bokklubben Bedre Ledelse, Hjemmets bokforlag, Fredhøis Forlag, Rådgiver’n, Cappelen Damm, Vigmostad&Bjørke, Fagbokforlaget, Adekvat og Forlaget Lille Måne.

«Den allesteds skrivende Risanger …» var betegnelsen forretningsbladet Kapital brukte om Otto Risanger.

Siden 1979 har Otto Risanger hvert år laget en oppdatert utgave av utfyllingsheftet Kjørebok for alle bilordninger. Den har vært på Bokhandlerforeningens bestselgerliste en rekke ganger.

For noen år tilbake utga han Singelboka, Samboerboka, Ektefelleboka, Foreldreboka, Skilsmisseboka og Arveboka på Vigmostad&Bjørke forlag. Seks bøker, 1700 boksider – ut samtidig – fullspekket med jus og økonomi om hele menneskelivet.

Risanger startet som faglitterær forfatter i 1975 med Politiske oppsigelser (medforfatter) på Pax. Året etter kom reportasje- og debattboka Skipet som ikke kunne synke: Om Berge Istra og sikkerheten til sjøs på Cappelen. I 1978 utkom Russerne på Svalbard: Hvem er de? Hva gjør de? på Sampress. Etter første Pengeboka i 1979 fulgte et stort antall andre økonomibøker, blant andre Arbeidsløses ABC. Han var medforfatter i læreverket Økonomi og data (for videregående) på Gyldendal. Senere kom blant andre humorbøkene Paraply fra banken når sola skinner og For fattig og rik og sitatboka Flere gullkorn.

I 2015 utkom eboka Ungdomsøkonomi på Adekvat forlag med støtte fra Norsk Faglitterært Fond.

Hans siste trykte bok er Ansattegoder skatt – skatt ikke (Fagbokforlaget 2010), 400 sider om det meste som finnes av frynsegoder på norske arbeidsplasser. Hans siste ebok er Rødvinselskererens beste sitater (Risanger 2018).

På disse sidene er også mer enn 20 forskjellige e-bøker av Otto Risanger og Paal Stavrum til salgs. E-bøkene selges dessuten med stor rabatt samlet i DrivBedre-pakken. Denne pakken dekker temaer som skatt og økonomi, avgifter og regnskap, trygd og pensjon og ikke minst fallgruber og muligheter for de helt små bedriftene og selvstendig næringsdrivende. De totalt 21 ebøkene oppdateres årlig.