Publisert

Årsregnskap for AS: Utsatt levering for 2020

ÅRSREGNSKAP, AKSJESELSKAP: I starten av juni 2021 vedtar Stortinget om det skal bli utsatt frist for ordinær generalforsamling og innsending av årsregnskap også i år.

9. april 2021 ble forslag om utsettelser sendt ut på høring, med svært kort høringsfrist: 15. april.

Forslaget innebærer en «midlertidig lov om utsettelse av fristene for å fastsette årsregnskap mv. og avholde ordinær generalforsamling mv. for å avhjelpe konsekvenser av utbrudd av covid-19», som det står i høringsnotatet.

Finansdepartementet foreslår:

  • Utsettelse av fristen for fastsettelse av årsregnskap i AS til 31. august 2021 (to måneder utsettelse).
  • Utsettelse av fristen for å avholde ordinær generalforsamling i AS til 31. august 2021 (to måneder utsettelse).
  • Utsettelse av fristen for å ilegge forsinkelsesgebyr for forsinket innsendelse til Regnskapsregisteret utsettes til 1. oktober 2021 (to måneder utsettelse).

NB! Finansdepartementet presiserer at det forutsetter at uligheten til utsatt frist kun brukes hvis det er nødvendig for å «sikre avgivelse av regnskap med tilstrekkelig kvalitet.».

Loven vil være begrenset i tid, og vil gjelde fram til 10. november 2021. Stortingsbehandling er i skrivende øyeblikk planlagt 8. juni 2021.

Mer om årsregnskapet, skatt og økonomi i vår e-bok Start ditt eget AS 2021.

DRIVBEDRE-PAKKEN SKATT OG ØKONOMI 2021: kun 39 kroner per e-bok

MERK! Alle Stavrum og Risangers e-bøker leveres i to formater samtidig: Både EPUB og PDF. Les i det formatet som passer deg best! Når det passer deg best!

TIPS! Slik leser du våre e-bøker – enkelt og greit

Halv pris på DrivBedre-pakken 2021

Prisen på 2021-utgaven av DrivBedre-pakken er nå halvert til 410 kroner (ordinært 820 kroner ) – eller kun 20 kroner per bok!

Pakken består av 21 e-bøker om skatt og økonomi for norske småbedrifter. Bøkene i DrivBedre-pakken oppdateres og utgis i nye utgaver i starten av hvert år.