Publisert

Nå tikker det mot siste frist for skattemeldinga

SKATTEMELDING, EGET FIRMA, ENKELTPERSONFORETAK, AKSJESELSKAP, SKATT: Innen 20. august 2021 må du levere skattemeldinga for bedriften din – hvis du har søkt om og fått innvilget utsatt leveringsfrist.

Innen 31. mai kunne både enkeltpersonforetak, aksjeselskap og andre organisasjonsformer søke om utsettelse av levering av skattemeldinga for 2020.

Hvis din bedrift fikk slik utsettelse, og du ennå ikke er i mål, må du ta tak i dette nå.

Ikke snillisme lenger – unngå tvangsmulkt

I forbindelse med koronapandemien innførte myndighetene fritak fra tvangsmulkt ved for sen levering av diverse innrapportering. Nå er tvangsmulkt gjeninnført, og det kan koste deg dyrt dersom du ikke leverer skattemeldinga og annen rapportering til riktig tid.

Det gis ikke mer slingringsmonn etter den endelige fristen for skattemeldinga 20. august. Hvis du har fått utsettelse og ikke leverer innen denne datoen, vil tvangsmulkt høyst sannsynlig begynne å løpe for hver dag du går over fristen.

Sure penger

Tvangsmulkt for levering av skattemeldinga etter fristen utgjør i år et halvt rettsgebyr per dag, eller 599,50 kroner.

Maksimal tvangsmulkt er 59 950 kroner, hvis du venter 100 dager med å sende inn.

Dette er sure penger, og noe du virkelig bør unngå.

Hvis du har fått utsatt levering, og bortimot har glemt skattemeldinga i løpet av sommeren: Ta tak i dette nå!

I DrivBedre-pakken 2021 får du gode tips i forbindelse med skattemeldinga, og mye annet godt lesestoff om skatt og økonomi for bedriften din.

Halv pris på DrivBedre-pakken 2021

Prisen på 2021-utgaven av DrivBedre-pakken er nå halvert til 410 kroner (ordinært 820 kroner ) – eller kun 20 kroner per bok!

Pakken består av 21 e-bøker om skatt og økonomi for norske småbedrifter. Bøkene i DrivBedre-pakken oppdateres og utgis i nye utgaver i starten av hvert år.